Cartoful se poate prepara în multe feluri, însă, cei prăjiți par să fie în topul preferințelor românilor. Iubiți de toată lumea, cartofii se gătesc ușor, putând fi preparați chiar și de neîndemânatici. Vă prezentăm ingredientul secret pentru cartofii prăjiți. Ies mai buni ca la Mc Donald`s!
Iubiți de toată lumea, cartofii prăjiți nu prezintă pericol pentru sănătate, atâta timp cât sunt consumați cu moderație. De altfel, orice abuz poate avea efecte negative asupra sănătății. Dacă alegem să ne facem poftele cu o porție zdravănă de cartofi prăjiți, măcar să fie preparați ca la carte.
Cei mai buni cartofi prăjiți sunt cei trecuți de două ori prin tratamentul termic. Altfel, până să ajungă în tigaie, modul de preparare este universal. Se spală, se curăță de coajă și se taie după bunul plac.
Pentru început, cartofii se lasă la prăjit la o temperatură mică, după care se scot și se așează pe o bucată de șervețel. Când excesul de ulei este absorbit, cartofii se mai trec încă o dată în baia de ulei, de această dată în uleiul foarte încins.
Timp de 5 minute, cartofii trebuie să fie lăsați să se rumenească în baia de ulei. Aproape de finalul procesului, aruncă 2-3 rondele e usturoi, iar gustul lor se va schimba complet.
Sursa foto: Pixabay